Győr környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Kovács Margit Állandó Kiállítás

  • Kovács Margit Állandó Kiállítás, Győr

Elérhetőségi adatok
Győr, Apáca utca 1.
+36 96 326 739
titkarsag@romer.hu
Ismeri a szolgáltatást?
Írjon értékelést
FONTOS! Turisztikai tartalmat mindenki szabadon regisztrálhat, melyről az adatok között megadott e-mail cím tulajdonosát automatikusan értesítjük. A fenti adatok valódiságát a feltüntetett e-mail cím (titkarsag@romer.hu) tulajdonosa eddig még nem igazolta vissza!

Ha Ön a fenti tartalom kapcsolattartója, kérjük kattintson ide!

A kiállítás épülete, a Kreszta-ház, már önmagában is a győri belváros egyik különlegessége: homlokzata keskeny, sarkai jellegzetesen domborodnak ki, szokatlan alakja ódon hatású. A múlt században Kreszta János fűszerkereskedő tulajdonában lévő házat 1977-ben újították fel.

Kovács Margit (1902-1977) keramikusművész megkerülhetetlen a modern magyar képzőművészet megismerésekor. Bensőséges, a szépség örömét sugárzó, elsősorban emberközpontú művészete mára az egyik leghíresebb és legismertebb alkotóvá tette őt. Virtuóz technikája mellett különösen érzékeny lélektani megfigyelőkészség jellemzi. Izgalmas, fantáziadús alakjai derűs harmóniát, és a mesék világának varázslatos hangulatát árasztják. Leegyszerűsített, kecses formák, lágy színvilág, kedves, nyílt tekintetek révén elevenednek meg a mesék és mítoszok hősei. A művésznő eredeti formájában megőrzött, és külön szobában bemutatott műhelye révén a figurák születésének titkaiba is bepillanthatunk.

A Kovács Margit állandó kiállítás a Városi Művészeti Múzeum gyűjteményéhez tartozik. A látogatók számára kiadvány árusítást, és tárlatvezetést is biztosít az intézmény.

Mikor? 10-18 óráig, hétfő kivételével naponta

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben